Δρ. Κυριάκος Λουφάκης

kyriakos_Loufakis_SEVE_170Πρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960.

Είναι πτυχιούχος του Χημικού τμήματος του ΑΠΘ το 1983, MS το 1985, PHD το 1986 από το RENSSELAER POLYTECHNIC INSTITUTE, Troy, Νέα Υόρκη Η.Π.Α

Υπήρξε Ερευνητής στο Institute fur MakromolekurareChemie Uni of Freiburg, Germany 1987-1988.

Ήταν Συνέταιρος στη Δ.Λουφάκης& ΣΙΑ ΕΕ, 1989-1996.

Είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ, 1996-σήμερα

 

Έχει λάβει τις παρακάτω διακρίσεις:

  • Υποτροφία Fulbright 1983-1986 στην διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών.
  • Υποτροφία Alexandervon Humboldt 1987-1988.
  • Επίσημος προσκεκλημένος για ένα μήνα το 1986 του East China Textile University, Σαγκάη και ManMade FiberInstitute, Πεκίνο Κίνα για σειρά διαλέξεων.
  • Καταχωρημένος στο Who’s Whoin theWorld και στο Who’s Who in Science and Engineering από την έκδοση του 1996 και μετέπειτα.

Μιλά: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ: 15 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Περισσότερες από 30 παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Από το 1990 απασχολείται στην εταιρεία ΛΟΥΦΑΚΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΑΒΕΕ που ίδρυσε μαζί με τα αδέλφια του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε στην ανάπτυξη νέων προϊόντων (η εταιρεία διαθέτει ένα εξαιρετικό εξοπλισμένο εργαστήριο) και την ανάπτυξη των εξαγωγών στη Βαλκανική και την Μέση Ανατολή εκμεταλλευόμενος την άριστη γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης, αποκτώντας ιδιαίτερη εμπειρία στα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια εξωστρεφής επιχείρηση στην προώθηση των στόχων της.

Είναι και ήταν μέλος των Δ.Σ των παρακάτω επιχειρήσεων και συλλόγων: Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ (Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος), ReactorATE, Panaroma ΕΠΕ, RigasLabs ΑΕΒΕ, LAHemijaDOO, LBChemicalsLtd, LGHemijaDOO, AdingHellas ΑΒΕΕ, Ιπποκράτης ΑΒΕΕ, Ρέγκλης Γιώργος και Συνεργάτες ΑΕ, Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ, Fulbright.

Το Μάιο του 2014 εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.