Δημήτριος Λακασάς

lakasasΠρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. (ΑΖΚ).

Γεννήθηκε στις 14.04.1973 στον Κολινδρό Πιερίας.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε. (ΑΖΚ). Η ΑΖΚ είναι ο φορέας σχεδιασμού, διαχείρισης και υλοποίησης της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Η Ζώνη Καινοτομίας είναι μια περιοχή που προσφέρεται για την εγκατάσταση καινοτόμων επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων με καινοτομικές δράσεις που αξιοποιούν τις συνέργειες και ένα προνομιακό σύστημα κινήτρων και μέτρων για να αναπτυχθούν, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

Πρόεδρος της Olympia Electronics A.E., η οποία ιδρύθηκε το 1979 και απασχολεί συνολικά 150 εργαζόμενους. H εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία αιχμής, τη καινοτομία, την ποιότητα και την υψηλή αξία σε σχέση με την τιμή των προϊόντων που παράγει. Αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική παραγωγική μονάδα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και μία από τις δέκα μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η κύρια δραστηριότητα της είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας με δυναμική παρουσία σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού.

Παράλληλα με την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ο κ. Λακασάς έχει διατελέσει:

  • Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.)
  • Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων Βιοτεχνών Παραγωγής Ηλεκτρολογικού Υλικού (Π.Σ.Β.Β.Π.Η.Υ.)
  • Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.)
  • Μέλος Γ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.)
  • Μέλος Δ.Σ, ΕΔΑΠ / ΤΠΘ ΑΕ
  • Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Ανάπτυξης Πιερίας (Ι.Σ.Α.Π.)

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Μ.Β.Α. στη Διοίκηση επιχειρήσεων (UNIVERSITY OF SHEFFIELD) με προπτυχιακές σπουδές (Bachelor) στον τομέα των Οικονομικών και του Marketing (CITY COLLEGE – UNIVERSITY OF SHEFFIELD).

Έχει στο ενεργητικό του συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε οικονομικό και κλαδικό τύπο.