Παναγιώτης Μίχαλος

panagiotis_michalos_170XΓενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών.

Γεννήθηκε το 1955. Σπούδασε Μαθηματικά, Οικονομικά (B.Sc.), Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο City University της Νέας Υόρκης (CUNY). Είναι μέλος του Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS).

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον χρηματοοικονομικό τομέα και το μάρκετινγκ και εργάστηκε για μια δεκαετία στη Νέα Υόρκη για την JE Seagram & Sons Inc. Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία South Real Estate Α.Ε. Υπήρξε επίσης ιδρυτής της Soros Real Estate Partners και Διευθύνων Σύμβουλος της από το 2002 μέχρι το 2004. Το 1990 εργάστηκε ως Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών και νυν Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά. Το 2007 εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στη δικτύωση και την επιρροή της Ελληνικής Επιχειρηματικής Κοινότητας.

Ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Παναγιώτης Μίχαλος είναι υπεύθυνος για την Οικονομική Διπλωματία της Ελλάδας και για την προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων.

Σήμερα είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), Μέλος του Ευρώ-Μεσογειακού Παρατηρητηρίου, Μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και Επισκέπτης – Ομιλητής (guest lecturer) στο Πανεπιστήμιο John Hopkins στην Ουάσιγκτον στο Μεταπτυχιακό τμήμα International Real Estate.